Komu so namenjeni otroški vozički?

Zanimivo je, da bomo trdili, da naš otrok potrebuje določeno otroško opremo, ne bomo pa pomislili, da jo mogoče potrebujemo bolj mi kot naš otrok. Recimo, komu so namenjeni otroški vozički? Otroku ali staršem? Kdo upravlja z njimi? Čigava pričakovanja in potrebe izpolnjujejo? Komu pomagajo? Nam kot strešem ali otrokom? Mogoče obojim, pa vendar se bomo strinjali, da jih bolj starši potrebujemo kot otroci. Ni otrok tisti, kateremu je voziček nujno potreben. Mi jih želimo, ker nam lahko olajšajo naš vsakdnajik.

Otroka moramo peljati tudi ven, na sprehod, na svež zrak in tudi na ta način si ustvarimo neko rutino kateri sledimo in je tako naš vsakdanjik enostavnejši. Ne želimo seveda dojenčka skozi nositi v rokah in njegove opreme, katere pa ne manjka, v celoti spraviti v torbo in nositi tudi to, kajne? Otrok določene stvari resnično potrebuje in brez teh ne more. Vozička pa ne. Voziček potrebujemo mi. Zato, da otroka namestimo vanj in se odpravimo. Da osvobodimo roke in nam ni potrebno nositi torbe na rami.

Pravzaprav je veliko takšne opreme, katero potrebujemo starši in ne naši otroci. Vozički so zgolj ena takšnih stvari. Sicer pa je popolnoma vseeno verjetno, glavno je, da ti služijo svojemu namenu in smo z njimi zadovoljni. Da je v njem tudi našemu otroku udobno in se ta rad pelje. Super. Poskrbeli smo torej za vse in vsi pogoji so izpolnjeni za zadovoljnega starša in otroka. Čas je torej, da se odpravimo ven in se sprehodimo.

Vsaka stvar ima svoj namen in namen je dosežen ko ta stvar tudi služi. So stvari, katerih namena morebiti ne razumemo oziroma se nam zdijo neuporabne. Moramo pa vedeti, da je zagotovo kje kdo, kateremu pa se zdijo takšne stvari zelo smiselne in jih tudi uporablja. Odvisno je seveda od naših potreb in želj. So pa tudi takšne stvari, brez katerih skoraj ne moremo ne eni in ne drugi in gre za skupni imenovalec med nami. Sem sodi kar nekaj stvari in med njimi so tudi otroški vozički. Sploh v zadnjih letih lahko rečemo, da je rast teh zelo narasla. Pravzaprav poskrbimo, da imamo voziček še predno se otrok rodi. In če recimo primerjamo drugače, ali poznate starše, ki ne bi imeli vozička? Torej gre za potrebo in ne izbiro ali željo. Res je, še vedno se lahko odločimo za tisto prvo opcijo, kot so ljudje nekoč počeli, da so povsod otroka nosili se seboj, pa se nam ta rešitev ne zdi prav nič praktična. Sploh, če imamo danes na voljo tako udobne in ugodne rešitve, da nam ni potrebno sprejeti teh, ki so bile nekoč. Danes si lahko dodobra olajšamo življenje z otrokom in za to smo hvaležni vsem proizvajalcem otroške opreme in tudi prodajalcem. Tistim, ki mogoče prodajajo za nas manj uporabno opremo ali res uporabno. Vozički pa smo ugotovili že, da so potreba, ki izpolnjuje želje in potrebe vseh nas. Glavno je, da izberemo takšen voziček, ki bo res ustrezal našim potrebam in željam. Ne samo vizualno pač pa tudi funkcijsko. In glede na vso izbiro, katero imamo pred seboj, skoraj ni možnosti in ni tako zahtevnega starša, da ne bi našel zase primernega vozička. Na spletu ali kje v fizični trgovini. Torej, poskrbimo za svojo dobrobit in hkrati tudi za dobrobit otroka.

Comments are disabled