Kaj nam ni všeč pri plinskem žaru Weber Spirit

Slabosti plinskega žara Weber Spirit II E-310:

  • Velik in težak – če ste omejeni s prostorom, lahko mize iz nerjavečega jekla predstavljajo izziv, ker se ne zložijo tako, kot pri modelu z dvema gorilnikoma. Ta model je tudi izjemno težak in bo zahteval več kot eno osebo za postavitev in premikanje.
  • Hitro se poškoduje – vsebuje dele, ki so izdelani iz nerjavečega jekla nižjega razreda. Ugotovili smo, da se je več strank pritožilo, ker je njihov Weber Spirit E310 prišel poškodovan. Tudi če E310 kupite pri lokalnem dobavitelju, pred namestitvijo preverite, če je žar poškodovan.

  • Zapletena postavitev – Zraven njegove očitne teže, ima Weber Spirit E310 tudi nekaj precej zapletenih navodil in več delov, zaradi česar vam priporočamo, da se dela lotite skupaj s prijateljem. Sestavljanje je trajalo približno tri ure.
  • Relativno težavno čiščenje – sokovi, ki jih tirnice za aromo ne uparijo, grejo v sistem za maščobo, kotni pladenj za mast in lovilnik, ki se nahaja na varni razdalji od gorilnika. Posoda za ulov je za enkratno uporabo, pladenj za mast pa se zlahka izvleče iz omarice in iz nje izprazni.

 

Postavljanje tega žara skupaj je lahko zapletena naloga. Vzame vam lahko nekaj ur, preden žar končno spravite v akcijo.

Obstaja več posameznih delov. Na srečo so navodila precej jasna (vendar so samo slike) in vsi deli so pakirani in označeni. Nekoliko težje ga je premakniti, tako da boste za pomoč morda želeli povprašati še nekoga.

V celoti sestavljen z odprtim pokrovom, plinski žar Weber Spirit E310 meri 160 x 132 x 81 cm. Žar je dobro izdelan, čeprav se med prevozom lahko poškoduje. Vsi žari iz podjetja Weber so znani po izjemni vzdržljivosti.

Comments are disabled