Otroška darila, ki najbolj osrečujejo

kakšna otroška darila se običajno znajdejo na vašem spisku nakupov za rojstne dni ali božič? Priznati je treba, da starši in stari starši pogosto kupujemo sodobna otroška darila, večinoma igrače in tehnične pripomočke, ki si jih otroci neizmerno želijo, vendar z njimi ne pridobijo tistega, kar je najbolj pomembno za srečno otroštvo. Tisto najboljše, kar otroku lahko podarimo, namreč niso drage materialne stvari, temveč predvsem, naš čas, s čemer jim pokažemo svojo resnično ljubezen.

Otroška darila, ki povezujejo
Odrasli imamo v prvih letih otrokovega življenja povezanost med nami in otrokom za nekaj samoumevnega, saj so otroci od nas popolnoma odvisni, a ko so ti večji in pričnejo vstopati v najstniška leta, hitro ugotovimo, da nas njihova večja samostojnost od nas oddaljuje. Takrat ježe pozno za ustvarjanje dobrih odnosov, zato velja, da je treba za to skrbeti v rani mladosti. Namesto za tehnološka darila se torej velja odločiti za otroška darila, ki povezujejo in združujejo – torej tista, ob katerih lahko skupaj preživljamo čas, se spoznavamo, se skupaj smejimo in zabavamo.
Najboljša otroška darila so torej športni pripomočki za skupno igro, družabne igre in knjige, ki jih prebiramo skupaj, a potrebno je upoštevati tudi otrokova leta. Najprej pridejo v poštev za otroška darila vsekakor knjige – te lahko prebiramo že otroku in tako ustvarimo navado prijetnega druženja ob sproščenem učenju, ki lahko traja leta in leta.
Zakaj so slikanice tako dobra otroška darila?
Sodobne slikanice se ukvarjajo s temami, ki so otrokom blizu. Z njimi spoznava svet in se sooča s svojimi čustvi. Takšna otroška darila torej poskrbijo, da se med starši in otroci ustvari popolno zaupanje, zaradi katerega se bo otrok vedno obrnil na svojo mamo in očeta, kadar se bo znašel v zagati. Kljub temu, da se nam zdijo prve otroške težave majhne, so za otroka namreč velike – in gotovo niso nič manj pomembne od tistih, s katerimi se bo srečeval kot najstnik.
pozabite torej na draga, sodobna, tehnološko dovršena otroška darila in raje poskrbite za to, da boste otroku namenili dovolj skupnega časa – to je najboljša popotnica za dolgoročno dober odnos.

Comments are disabled