Trije nasveti za nakup prenosnega računalnika za povprečnega uporabnika

Obstaja obilo različnih različic prenosnih in osebnih računalnikov, kar nam velikokrat otežuje končno izbiro. Pregledujemo različne znamke, gledamo posamezne specifikacije, a se na koncu ne moremo odločiti samo za enega. Skrbi nas, da bomo dobili premalo za naš denar, ali pa, da smo kaj spregledali. Ves čas spremljamo akcije, a se težko odločimo. Nakup boste najlažje opravili, če boste sledili trem nasvetom za nakup in sicer preučite svoje potrebe in preference,  preglejte pluse in minuse nakupa in določite svoj proračun.

Preučite svoje potrebe in preference

Prenosni računalniki so namenjeni različnim dejavnostim in imajo v skladu s tem tudi posebne specifikacije in zmogljivosti. Posamezna ugodna akcija, ki jo najdete pri ponudnikih, ni vedno najboljša za vaše potrebe. Uporabo delimo v štiri kategorije in sicer delo za šolo oziroma službo, kjer se primarno uporabljajo samo programi za urejanje besedil ter delanje poročil; igranje igric, kjer potrebujemo zmogljivo grafično kartico in obilo RAM spomina; brskanje po spletu, kjer gledamo videoposnetke, pošiljamo elektronsko pošto in uporabljamo socialne medije ter produkcijo različnih medijev, kjer s pomočjo programov ustvarjamo glasbo, urejamo videoposnetke, obdelujemo fotografije in podobno.

Preglejte pluse in minuse nakupa

Prenosni računalniki so mobilni, kar je tudi primarni razlog za izbiro in nakup. So ravno tako zmogljivi in uporabni, kot stacionarne različice. Obenem vam prihranijo obilo prostora, saj so majhni, ozki in lahki. Vse komponente že imajo, tako, da ne potrebujete dodatnega prostora za zvočnike, miško, monitor in podobno. Največji minus pri nakupu predstavlja baterija, ki ima omejeni rok delovanja. Ob pravilni rabi, bo baterija obdržala polno funkcionalnost do približno dveh let, vendar bo sčasoma izgubljala polno kapaciteto.

Določite svoj proračun

Velikokrat določimo najprej svoj proračun in se nato odpravimo po nakupih, kar nam omeji možnosti za nakup. Najbolje je, da najprej določimo svoje potrebe in preučimo, koliko zmogljivo napravo dejansko potrebujemo. Čim smo določili specifikacije, pa počakamo na razprodaje. Akcija za prenosne računalnike se ves čas odvija, tako, da je najbolje, da  počakate na razprodajo in si privoščite zmogljivo napravo po zelo ugodni ceni.

 

 

Comments are disabled