Popravilo računalnika je pametna naložba

V našem modernem svetu si je težko predstavljati, da ne bi uporabili računalnik večkrat skozi dan. Omogoča nam povezovanje s prijatelji preko socialnih omrežjih, kot tudi profesionalno delo in zabavo. Res pa je, da se lahko hitro zgodi, da se nam pokvari trdi disk, osnovna plošča, grafična kartica in druge komponente. V tem primeru bomo potrebovali popravilo računalnikov, da bomo lahko naprej uživali v vseh digitalnih vsebinah. Samo popravilo je v večini primerov veliko bolj ugodna rešitev, kot pa če bi kupili nov sistem. Temu pa je tako, zaradi številnih razlogov, ki so opisani v tem članku.

Novi računalniki so dragi

Nakup novega računalnika je lahko zelo drag podvig. To pa še posebej opazno, če hitimo z nakupom novega prenosnika ali namiznega računalnika, ki morda sploh ni potreben. Poleg tega pa ni nujno, da nam bo popolnoma nova strojna oprema služila bolje. Seveda je vse odvisno od naših potreb, kakšno grafično kartico, trdi disk, procesor in pomnilnik potrebujemo, vendar za povprečne uporabnike ni velikih razlik.

Poleg tega pa je potrebno nov sistem ponovno nastaviti. To pa pomeni, da je treba namestiti:

  • Vse aplikacije in programe
  • Antivirusni program
  • Gesla in elektronske naslove na spletnih straneh
  • Gesla in uporabniške račune v aplikacijah
  • Operacijski sistem, če tega ni namestil proizvajalec ali prodajalec računalnika

Okvara računalnika je velikokrat majhna

Novi računalniki so izredno napredni. Res je, da jim to omogoča, da porabijo malo električne energije in so zelo zmogljivi. Vse te prednosti pa pridejo z eno veliko slabostjo – občutljivost. Tako se sčasoma zaradi vročine, prahu, vlage in drugih okolijskih dejavnikov občutljiva elektronika v računalniških komponentah pokvari.

Občutljiva elektronika se v računalniških komponentah pokvari.
Sčasoma zaradi vročine, prahu, vlage in drugih okolijskih dejavnikov občutljiva elektronika v računalniških komponentah pokvari.

Dobra novica pa je, da večino teh okvar ni zelo resnih. Tehniki, ki nam popravijo računalnik hitro ugotovijo napako ali napake, ki preprečujejo normalen zagon in delovanje samega operacijskega sistema.

Preberite si še naslednji članek: Razlike v različnih kartušah za naš tiskalnik

Cene kartuš so relativno visoke, zato si večina posameznikov prizadeva pri tisku čim manj prihraniti. Daljšo življenjsko dobo tiskalnika in več natisnjenih strani omogočajo kartuše istega proizvajalca, ki je izdelal tudi tiskalnik. 

Vsi pomembni podatki se nahajajo na trdem disku

Velika prednost popravila računalnika je tudi ta, da obdržimo vse svoje stare podatke. Tako se slike, filmi, glasba in pisarniški dokumenti ne izgubijo. Seveda pa je možno, da se okvari sam trdi disk ali SSD. V tem primeru bo računalniško popravilo pomenilo, da je treba opraviti reševanje podatkov. To pa lahko hitro in učinkovito opravijo tehniki, ki jih bomo našli na naslovu www.servis.anni.si.

Če sumimo, da se je okvaril trdi disk, je priporočljivo, da ga ne popravljam sami. Tudi, če računalnik še vedno deluje, je pametno takojšno prenehanje uporabe, saj s tem zmanjšamo možnost, da bi se spominski medij še nadaljnje okvaril.

Comments are disabled