Visoko zmogljiv in cenovno ugoden pametni telefon Doogee

Doogee je kitajski pametni telefon, ki je na tržišču od leta 2013. V Sloveniji je postal popularen šele v zadnjih dveh letih, saj je cenovno ugoden in prosto dostopen brez vezave pri operaterju. Kosa se lahko tudi s konkurenti drugih bolj uveljavljenih znamk. Javnost je prepričal s tem, da ima enake ali celo boljše specifikacije kot njegovi konkurenti, a obenem ne predstavlja večjega stroška. Za razliko od drugih je dostopen že za okoli 65 ali več EUR, vendar ga odlikujejo vse karakteristike dražjih modelov drugih znamk. Ima velik zaslon, zmogljiv procesor, dovolj notranjega spomina, dve kameri, zmogljivo baterijo in najnovejšo različico androida.

Doogee X5 Pro

Doogee mobilni telefoni X5 Pro imajo enostaven in čist dizajn. Po zunanjem videzu se uvrščajo med izdelke povprečne višine, vendar jih teža 130 gramov naredi precej priročne. Večino sprednje strani telefona zavzema 12,7 cm oziroma 5 inčev velik zaslon. Pod zaslonom se nahajajo tri tipke Menu, Home in Back, ki so ločene od osrednjega zaslona. Tako kupec pridobi večjo aktivno površino brez dodatnih gumbov na zaslonu. Sprednja kamera ima 2 mpix, zadnja pa 5 mpix. Model X5 Pro je manj primeren za posameznike, ki želijo ustvariti visokokvalitetne fotografije z visoko ločljivostjo. Je pa nadvse primeren za vse uporabnike, ki želijo hitro, zmogljivo in odporno napravo.

Posebni triki za nove kupce

Ko stranka naroči Doogee mobilni telefon v paketu dobi napravo, 700MA polilec, USB kabel in seveda navodila za uporabo. Zaščitna folija je že nameščena na ekran, tako, da telefona ni potrebno odnesti do serviserja, da nanese zaščito. Priloženi polnilec je 5V 700mA, kar pomeni, da polnjenje poteka malo dlje. Priporočljivo bi bilo, da ima polnilec moč vsaj 1A, kar bi znatno zmanjšalo čas polnjenja. Obenem pa se moramo zavedati, da prehitro polnjenje lahko zmanjša polno kapaciteto baterije, tako, da je bolje uporabljati priložene polnilce in jih ne menjati z zmogljivejšimi. Polnjenje baterije čez noč vam odsvetujemo, saj boste tako zmanjšali življenjsko dobo baterije.

 

Comments are disabled