Najboljša zaščita za tla

V različnih okoljih je treba posebej dobro poskrbeti za zaščito tal. Najbolj očitno je to seveda v gospodarskih poslopjih, na primer v skladiščih in delavnicah, pa tudi v drugih zgradbah, ki so pogosto izpostavljene večjim in rednim obremenitvam – to so na primer bolnišnice, šole, javne ustanove … V vseh teh primerih je pametno izbrati dobro pohodno površino, ki bo zmogla prenašati vse obremenitve skozi dolga leta uporabe.

Enostavno in učinkovito – epoksi premaz

Najenostavnejša možnost, ki jo lahko štejemo med dovolj učinkovite za takšne potrebe, je epoksi premaz. Gre za premaz, sestavljen iz dveh ali treh plasti epoksidne smole. Ta zagotavlja odlično odpornost na razne grozeče dejavnike, ki bi lahko poškodovali tlak. Ker gre zgolj za premaz, je zaščita večinoma površinska, s tem pa epoksi premaz ni primeren za prekrivanje površin, po katerih premikamo težje tovore ali druge nevarnejše obremenitve.

Možnosti za zahtevnejše

Epoksi premaz ni edina možnost, ki koristi prednosti epoksidne smole. Iz tega materiala je možno izdelati tudi bolj kakovosten tlak, ki bo kos tudi industrijskim obremenitvam in večjim nevarnostim. To je nekako tako, kot denimo avtomobilski gumijasti ali tekstilni tepihi, ki zaščitijo pod vašega avtomobila. Učinek poznate vsi. Rešitev je poceni, enostavna in se odlično obnese v praksi.

Posebej priljubljena opcija je samorazlivni epoksi tlak, ki je zelo dobro odporen na različne dejavnike tveganja. Dobro se obnese na primer proti mehanskim obremenitvam, kot tudi proti kemičnim in podobnim grožnjam. Samorazlivni epoksi tlak pa ima še eno prednost – je relativno enostaven za izdelavo, pa tudi dokaj poceni, zato se lahko brez zadržkov uporabi tudi v stavbah, kjer je treba zaščititi večje površine.

Epoksi nudi še nekaj drugih možnosti, ki so pisane na kožo zahtevnejšim uporabnikom s specifičnimi potrebami. Izredno močan je na primer tehnični tlak iz epoksidne smole, na posebne zahteve pa odgovarja antistatični epoksi tlak, ki je v nekaterih okoljih pravzaprav edina smiselna možnost.

Takšni tlaki dopuščajo veliko možnosti izbire, v končni fazi pa zagotavljajo najboljšo možno zaščito za tla.

Preberite si še članek z naslovom “Prednosti Silestone kamna“.

Comments are disabled