Oprema dnevne sobe naj izraža udobje

Osrednji bivalni prostor vsakega doma je dnevna soba, ki je skupen prostor, namenjen vsem prebivalcem ter tudi obiskovalcem. Prav zato jo opremimo tako, da upoštevamo njeno funkcionalnost, a hkrati poskrbimo, da deluje sproščujoče in udobno. To je namreč prostor, ki je namenjen druženju in prijetnim aktivnostim, ne pa delu.

Oprema dnevne sobe – primerno pohištvo

Dnevna soba potrebuje sedežno garnituro in dnevni regal, dodajamo pa lahko tudi posamezne specifične kose pohištva.
Sedežna garnitura je lahko kotna, lahko gre zgolj za enostaven dvosed, ali pa za kombinacijo več foteljev. Koliko sedišč naj ima, je odvisno predvsem od tega, koliko ljudi jo bo običajno uporabljalo, pri čemer vsakdo potrebuje svojega. Res je, da se redko zgodi, da se prav vsi stanovalci nahajajo v dnevni sobi in jo uporabljajo, a potrebno je misliti na to, da sedežna ni zgolj za sedenje – marsikdo tudi leži in se tako sprosti.

običajno vključuje tudi regal, ki ga postavimo ob steni, namenjen pa je postavitvi televizijskega sprejemnika ter shranjevanju najrazličnejših predmetov, pogosto dekorativnih. Nekoč so bile dnevne sobe opremljene z velikimi omarami in vitrinami, danes se pogosteje odločamo za bolj minimalističen stil, saj je tako dnevna soba videti ne le bolj sodobna, tembeč tudi bolj prostorna.

Oprema dnevne sobe naj pomaga prostoru vdahniti dušo

Stil opremljanja pogosto govori o našem življenjskem stilu, o naših navadah, hobijih in tudi življenjski filozofiji. Da bi se v dnevni sobi počutili prijetno, je pomembno, da izberemo tako primerne oblike i9n barve kot tudi primerne materiale. Kadar opremljamo s poceni opremo, je stanovanje pogosto videti “prehodno”, če se odločimo za kakovost, pa že sam videz pove, da je to naš dom za dlje časa, zato tudi od pohištva pričakujemo dolgo življenjsko dobo.

Sedežna garnitura, v katero vložimo nekaj več sredstev, ni le lepšega videza, temveč poskrbi tudi za to, da nam bo nudila več udobja. Izberemo materiale, ki so predvsem prijetni na dotik in v barvah, ki nas ali poživljajo ali sproščajo. Pogosto lahko garnitura in leseno pohištvo izražajo tudi našo kreativnost (na primer s kombinacijo barv in oblik,), ali naše prepričanje (na primer uporaba ekoloških oziroma zelenih materialov). Pri tem se ne ustavimo zgolj pri temeljnih kosih pohištva, temveč pogosto tudi pri dodatkih in drobnih elementih, katerih cilj je zgolj povečevanje udobja – tako z videzom kot z uporabnostjo. In prav tu ne smemo biti skopi, če želimo ustvariti prostor, ki nas bo zadovoljeval in nam dajal prijeten občutek doma. Oprema dnevne sobe naj zato skrbno načrtuje tudi svetila, oblazinjenje, namestitev slik, lončnic in podobno – poskrbeti moramo za mozaik, ki tvori popolno počutje.

Comments are disabled