Z omaro po meri dobite največ za svoj denar

Omare so izjemno pomemben del opreme vsake sobe. V njih obešamo oblačila, shranjujemo predmete, spravljamo pomembno dokumentacijo in podobno. V koliko želite doseči popoln izkoristek danega prostora, morate razmisliti o naročilu omare po meri. Pri generičnih modelih iz katalogov namreč ne morete sami razporejati  lokacije polic, predalov, obešalnikov in podobno. Oprema po meri pa vam nudi nešteto možnosti in kombinacij.

Popoln izkoristek razpoložljivega prostora

Omara iz kataloga ne nudi tolikšnega izkoristka prostora, kot omara po meri. Slednja vam omogoča izbiro materiala, barve, lokacije polic, predalov in obešalnikov ter izbiro drsnih ali klasičnih vrat. Posebna prednost te različice je tudi v tem, da se popolnoma prilagaja sobi in je nadvse funkcionalna. Na dolgi rok s to vrsto pohištva tudi prihranite. Namesto, da bi kupili tri manjše omare, tako kupite eno večjo, ki bo popolnoma po vašem okusu.

Pohištvo za maj prostorne sobe

Prostorsko stisko lahko rešite s kotnimi omarami po meri. Na desni in levi strani na primer izberite police in predale, na sredini v kotu pa namestite obešalnike. Takšna postavitev nudi optimalni izkoristek. V majhni sobi so popolna rešitev tudi drsna vrata, ki prostoru dodajo svojevrstno eleganco in stil ter obenem prihranijo prostor. Za optično povečanje sobe pa izberite drsna vrata z ogledalom. Efekt večje sobe boste dobili tudi s tem, da so steklena drsna vrata usmerjena proti oknu ali drugemu zrcalu.

Material in življenjska doba

Omara po meri je lahko narejena iz različnih vrst materialov. Izbirate lahko med stisnjenim lesom, MDF plastificiranim lesom in vezanim ploščam. Najbolj vzdržljive in odporne so slednje. Za vezane plošče boste sicer na začetku odšteli več denarja, vendar se bo nakup na dolgi rok izplačal. Potrebujete masivno konstrukcijo, ki bo kljubovala teži vaših oblačil in drugih predmetov. Ta material je odlična izbira tudi zato, ker je odporen na vodo in visoke temperature, kar pomeni, da je primeren tudi za kopalnice in druge prostore.

 

Comments are disabled