Popolna  in udobna sedežna garnitura

Nakup opreme za  dnevno sobo v minimalističnem, modernem in drznem slogu zajema tudi nakup kotne sedežne garniture. Slednjo izberite glede na dimenzijo prostora, razporeditev ostalega pohištva, okrasne elemente v prostoru ter barvno lestvico pohištva, sten in tal.

Bodite pozorni na velikost prostora

Pred nakupom bodite pozorni na samo velikost prostora in dolžine sten. Izberite takšne kotne sedežne garniture, ki bodo prostor polepšale in optično povečale. Ne izberite prevelike garniture, ki bo prostor preveč zmanjšala in pridala občutek prenatrpanosti. V primeru, da imate manjšo dnevno sobo, izberite manjšo sedežno in raje dokupite kakšen fotelj. Garnituro prilagodite prostoru in ne obratno. Ob nakupu ne smete razmišljati o popolni prerazporeditvi ostalega pohištva, temveč zgolj o stilski dopolnitvi obstoječega stanja.

Unikatna ali serijska?

Pri izbiri oblike, barve, teksture in velikosti se lahko prosto poigrate ter ustvarite unikatni izdelek. Lahko kombinirate različne materiale, barve in vzorce. Letos so popularne prešite garniture z vidnimi šivi. Slednji so najbolj primerni za usnjene in tekstilne enobarvne sedežne.  Usnje se sčasoma začne gubati, zato stranke raje kupujejo usnjene garniture z vidnimi šivi, ki jo razdelijo na več manjših delov. S tem preprečijo prehitro obrabo bolj obremenjenih delov sedišča.

Večbarvni vzorci in kombiniranje tkanin

Sodobne linije dopuščajo kombiniranje različnih barv in tekstur. Veliko ljudi se odloča za večbarvno kombinacijo tekstilov z različnimi načini tkanja. Takšne kombinacije dajejo elementu pridih mozaika in razigranosti. Pri usnjenih izdelkih je bolje, da izberete isto vrsto pravega ali usnjenega usnja ter se raje poigrate zgolj s samo barvo. Izberite dvobarvno ali tribarvno garnituro, ki jo kombinirajte z ostalimi barvami v prostoru.

Podpora hrbtu

V kolikor želite izbrati kotne sedežne garniture, ki bodo primarno namenjene sedenju, izberite model z ožjim sediščem. Model mora imeti tudi poseben naslon za podporo hrbta.  Višina in velikost všitih vzglavnikov je ravno tako pomembna. Pred nakupom novega pohištva torej razmislite o načinu vsakodnevne rabe.

 

Comments are disabled