Delovanje in uporaba motorne žage Husqvarna 445

Husqvarna 445 prinaša vse odlične zmogljivosti, ki jih pričakujete od te dolgo uveljavljene blagovne znamke. Je ena izmed Husqvarninih žag druge generacije, ki so namenjene opravljanju lahkega in srednje zahtevnega dela, zaradi česar je idealna za lastnike domov in kmete.

Najprej si poglejmo, kaj je ta žaga sposobna narediti. Če morate redno žagati les za kurjavo, imate na svojem posestvu precej dreves, za katere morate poskrbeti, ali želite pospraviti škodo, ki jo je povzročila majhna ali večja nevihta, bo 445 ustrezala ravno prav.

Brez težav lahko prereže hlode s premerom do 30cm, in to je verjetno delo, pri katerem se najbolje izkaže. Ne glede na to, je motorna žaga Husqvarna 445 sposobna rezati veliko večja drevesa, kar so potrdili številni uporabniki. Uporabniki so potrdili, da so lahko z nekaj več truda žagali hlode s premerom 50-55cm. Mogoče pa boste ugotovili, da ima žaga za redno rezanje debel, ki presegajo 30 centimetrov, malo premalo moči in možno je, da boste šli skozi več mečev in verig, kot si želite!

Zagon plinskih motornih žag je včasih lahko težaven in frustrirajoč proces in je le eden od razlogov, zakaj mnogi ljudje izberejo električno žago. Toda zahvaljujoč sistemu Husqvarna Smart Start, je zagon motorne žage 445 razmeroma enostaven. Poleg zmanjšanja upornosti zaganjalne vrvice za okoli 40%, ima sistem Smart Start tudi dekompresijski ventil, ki zmanjšuje tlak v cilindru in olajša zagon.

Za hladen zagon morate preprosto poskrbeti, da je zavora vklopljena, pritisnite dekompresijski ventil, izvlecite in dvignite čok, približno šestkrat pritisnite pumpico za gorivo in potegnite vrvico, dokler se žaga ne zažene. Čok se lahko prestavi nazaj v položaj za izklop. Proizvajalec ponudi navodila, kako zagnati žago v hladnih in toplih pogojih, zato jih morate skrbno upoštevati. Uporabniki so predlagali, da se žaga dobro zažene tudi pri temperaturah pod ničlo, kar je dobra novica, če živite v hladnem podnebju.

Comments are disabled