Vse popularnejši VPS server

VPS server je mogoče nadgraditi

Dobro delujoča spletna stran je močno odvisna od vrste gostovanja. Zadnja leta je VPS server pridobil veliko popularnosti, saj nudi številne prednosti pri gostovanju manj in bolj zahtevnih spletnih strani. Uporablja ga vedno več podjetnikov kot tudi fizičnih uporabnikov. Omogoča nam, da delovanje strežnika popolnoma prilagodimo našim potrebam.

Obenem pa nudi zanesljivo delovanje in visok nivo varnosti, ki sta ključna elementa za zagotavljanje dobre uporabniške izkušnje obiskovalcem naše strani na spletu. Virtualno gostovanje se priporoča bolj in manj izkušenim uporabnikom, saj deluje popolnoma enako drugim konfiguracijam, vendar s to razliko, da lahko po želji povečamo njegove zmogljivosti.

Hitro delovanje naše spletne strani

Vsak lastnik nove in obstoječe strani si želi, da bi ta vedno delovala s polno hitrostjo. To ni vedno mogoče doseči, vendar lahko storimo veliko, da zagotovimo optimalno delovanje v večini pogojev. Prednost, ki jo ima VPS strežnik je ta, da nam omogoča zakup določenih zmogljivosti strežnika. Teh zmogljivost si ne delimo z nikomer. Tako imamo vedno na razpolago sledeče zmogljivost strežnika:

  • Zmogljivost in število jeder v procesorju
  • Prostor na trdih diskih ali SSD-jih
  • Pasovno širino oziroma hitrost dostopa do spleta
  • Delovni pomnilnik v strežniku

Vsak uporabnik VPS serverja si svojih zakupljenih zmogljivosti ne deli z nikomer. Tako ne more priti do počasnega delovanja spletne strani v primeru visoke obremenitve drugih domen na strežniku.

VPS strežnik lahko kadarkoli nadgradimo

Nove poslovne priložnosti in rast podjetja nas hitro postavi pred nove zahteve, kar se tiče spletne strani. Morda bomo na njej gostili več digitalnih vsebin in drugih elementov, ki bodo zahtevale močnejši strežnik. Pri klasičnih načinih gostovanja bomo potrebovali premakniti svojo stran na drug strežnik. To je lahko zamudno opravilo, kjer gre marsikaj narobe.

Kaj je VPS | Kratko in preprosto razloženo

VPS server pa je mogoče nadgraditi kadarkoli. Če želimo, lahko nadgradimo vse prej omenjene strojne zmogljivosti strežnika, kar močno olajša in pohitri delovanje naše spletne strani ob večjem obisku. Fleksibilnost delovanja je zelo pomembna za vse podjetnike, ki želijo s čim manj težavami ohranjati pretočnost poslovanja, ne da bi se morali sami ukvarjati s tehničnimi podrobnosti gostovanja.

Uporaba naprednih orodjih in gradnikov 

Klasični načini gostovanja nam ne omogočajo uporabo svojevrstnih orodij in spletne kode. Pogosto smo omejeni samo z orodji, ki nam jih zagotovi ponudnik gostovanja. Če pa uporabljamo VPS strežnik, pa nismo omejeni na noben način. Lahko si izbiramo med operacijskim sistemom, ki bo poganjal strežnik, uporabljamo lahko edinstveno HTML, CSS in drugo spletno kodo.

VPS server
VPS server omogoča samostojnost pri administraciji

Obenem pa imamo dostop do korena strežnika, kar pomeni, da ga lahko popolnoma prilagodimo našim potrebam. Tudi, če moramo opraviti nadgradnjo programske opreme, ne bomo pri tem motili drugih uporabnikov, saj se vse dogaja v virtualnem okolju.

Comments are disabled