Sodobne in tradicionalne vrtne mize – izbira ni nujno očitna

Mize so eden najpomembnejših elementov vrtne garniture oziroma opreme. Zato bi jih morali izbrati zavestno, poseči le po visokokakovostnih rešitvah, ki vam bodo zagotovile večsezonsko zadovoljstvo z naložbo. Se sprašujete, kaj morate upoštevati pri nakupu? Ko se osredotočimo na nadpovprečno kakovost, ki jo ponuja VidaXL, ostane samo vprašanje zasnove. Kako zanimive vrtne mize vas čakajo, preverite v ponudbi trgovine.

Razlika med klasičnimi in modernističnimi konstrukcijami

V čem se tradicionalne vrtne mize razlikujejo od sodobnih in modernih izdelkov? Oblikovanje je seveda prvi vidik, ki najhitreje in najmočneje pade v oči. Kljub temu pa to ni edino, na kar morate biti pozorni. Ne smete pozabiti na funkcionalnost, saj imajo klasične rešitve redko vse vrste priročnih in funkcionalnih odlagalnih površin.

Potem pride na vrsto vprašanje materiala, iz katerega so mize izdelane. Vrtne mize v klasičnem slogu so običajno zasnovane in ustvarjene z uporabo lesa in kovinskih elementov konstrukcije. V sodobnih vrtnih mizah pa lahko pogosteje najdemo stilizirano plastiko, odporno na vremenske razmere.

To pa ne pomeni, da ne morete kombinirati med sabo slogov opreme. Minimalistične terasne mize v beli barvi se bodo popolnoma ujemale s klasičnim vrtom in mu dodale elegance – še posebej, če je za vaš vrt ali teraso značilna razmeroma majhna površina.

Comments are disabled