Zaposlitev

Naša življenja so odvisna od kakovosti preživljanja časa in seveda tudi od tistega, kaj imamo. Četudi morebiti nismo materialisti, vemo, da je nujno, da si zagotovimo določene stvari, da bo naše življenje enostavnejše in kakovostnejše. Zato je tudi pomembna zaposlitev. Kar pa pomeni to, da opravljamo določeno delo in zanj prejmemo določen znesek plačila.

Lahko se odločimo za samozaposlitev ali pa nas zaposli drug delodajalec. V kolikor gre za samozaposlitev, vemo, da vse kar bomo naredili, bomo za lastno dobrobit in se bomo morebiti bolj trudili, kot bi se sicer. Običajno pa bomo nudili ali opravljali tisto delo, ki nam zelo leži. Če se zaposlimo pri drugem delodajalcu, bomo delali praviloma po njegovih navodilih ali navodilih drugega nadrejenega. Običajno se bomo pred samo zaposlitvijo in s podpisom pogodbe najprej dogovorili za mesečno plačilo ali kakšno drugo možnost plačila, v kolikor bi nam ta ustrezala, tako, da praviloma bomo vedeli, koliko imamo mesečnega prihodka. Če gre za samozaposlitev, pa bo verjetno plačilo odvisno tudi od naše produktivnosti in več bomo delali, verjetno bomo več zaslužili.

Najboljše je, če opravljamo takšno delo, ki nam veseli, nam leži. Da v službo n hodimo nejevoljni ali slabe volje, ampak se odpravimo z veseljem in pravzaprav v njej uživamo. Mogoče se nekomu zdi to enostavno nemogoče, pa vendar vemo, da ni in, da zares lahko v določenih službah uživamo.

Običajno se za določen poklic izšolamo in praviloma bi nas ta poklic naj veselil. Zato bomo običajno tudi zaposlitev iskali v tej dejavnosti. Koliko bo to uspešno, bo odvisno od potreb delavcev na trgu, tudi nekaj sreče, naše iznajdljivosti in seveda drugih razlogov.

Kakorkoli, pomembno je, da smo zaposleni in za opravljeno delo prejmemo določeno in dogovorjeno plačilo. Če v službo odhajamo nejevoljni, pa je dobro, da si morebiti iščemo kakšno drugo delo. Če smo pa zadovoljen delavec, pa bo zagotovo rezultat tudi boljša produktivnost na delovnem mestu in s tem zadovoljen nadrejeni.

Comments are disabled