Za urejanje žive meje so potrebne škarje za živo mejo

Za urejanje vrta, njegov videz in zelenico je treba skrbeti. Predvsem spomladi in poleti, ko veliko časa preživimo zunaj in, ko vse raste ter se zeleni. Če imamo živo mejo ali grmovje, potem vemo, da so škarje za živo mejo pravzaprav nujne za urejanje. Vsekakor so nam na voljo razni pripomočki, ki nam pomagajo ohraniti določeno obliko trave, zelenice in nasploh z njimi skrbimo za prijeten videz vrta.

Pa vendar, toliko različnih škarij je, da morda ne vemo, za katere se odločiti. Pred nakupom nismo imeli dilem, sedaj ko pa vidimo ponudbo teh, pa se vprašamo, katere bodo najbolje za naš primer. Oziroma, katere bodo najbolje opravile nalogo. Kako jih izbrati?

Glede na to, da smo običajno imeli vsi enostavne ročne škarje, pa je inovativnost na tem področju močno napredovala in so nam dane sna voljo tudi akumulatorske, motorni in električne. Gre za pripomoček za obrezovanje žive meje ali grmičevja. Katera bo najustreznejša za vas, je odvisno od nekaj dejavnikov in sicer morate pred izbiro vedeti, da je odvisno tudi od površine, do velikosti (nizka ali visoka živa meja), je razpršena, kako jo želite oblikovati, itd. Vsekakor bodo odgovori na vprašanja tisti, ki bodo tudi odločili o škarjah, katere bomo nato kupili.

Če se odločimo za klasične ročne škarje, so te namenjene vsestranski uporabi in sicer za nego vseh vrst žive meje. Kar je še prednost je tudi ta, da so zelo natančne oziroma omogočajo natančnejše oblikovanje in obrezovanje. So pa tudi med ročnimi razlike in sicer, da izbirate med škarjami za visoko ali nizko mejo, z različno nazobčanimi rezili za debelino veje, ipd. Vsekakor je nujno upoštevati, kakšno vrsto žive meje imamo in se šele nato odločiti za ustrezne škarje za živo mejo.

Če režemo večje površine, so seveda primernejše motorne ali električne, saj omogočajo hitrejše obrezovanje in zelo enostavno. Tudi pri teh lahko izbiramo med različnimi dolžinami rezil, zmogljivostjo, itd.

Poleg kosilnice za zelenico, so tudi škarje nujen pripomoček tam, kjer je nujno urejanje žive meje in grmovja. Le na ta način si lahko delo močno poenostavimo in olajšamo, pri tem prihranimo veliko časa in energije za obrezovanje. Tope in neuporabne škarje lahko tudi poškodujejo videz žive meje, lahko pride do neljubih napak, ki jo uničijo ali zelo poškodujejo. Seveda se temu želimo izogniti in si tako zagotovimo ustrezne škarje, katere bomo velikokrat uporabili, zato je prav, da nakupu posvetimo nekaj več pozornosti, kot se nam morda na prvi pogled zdi, da bi je morali.

Comments are disabled