Akumulatorske kosilnice so revolucionarno orodje

Pri košnji trave ima akumulatorska kosilnica veliko prednosti pred bencinskimi ali električnimi kabelskimi modeli. Tukaj je le nekaj razlogov, zakaj bi morali razmisliti o nakupu take kosilnice:

Če iščete priročno kosilnico, ki jo je enostavno uporabljati, je prava izbira akumulatorski model.
 1. Nikoli več vam ne bo treba skrbeti za zapletene kable.
 2. So veliko tišje od kosilnic na bencinski pogon, zato med delom ne boste motili sosedov.
 3. Akumulatorske kosilnice je veliko lažje zagnati kot plinske. Enostavno morate napolniti baterijo in potem ste pripravljeni za delo.
 4. Akumulatorske kosilnice so veliko bolj okolju prijazne kot plinske. Ne proizvajajo nobenih emisij, zato se lahko z njimi dobro počutite.
 5. Akumulatorske kosilnice so zelo lahke in enostavne za manevriranje. Zato so idealne za ljudi z majhnimi tratami ali tiste, ki se želijo izogniti potiskanju težke kosilnice.

Če razmišljate o nakupu akumulatorske kosilnice, je to le nekaj razlogov, zakaj bi to morali storiti. S toliko prednostmi se ji je težko upreti!

Uporaba baterijske kosilnice ima številne prednosti. Morda je najbolj očitna prednost ta, da ne povzročajo nobenih emisij, kar je odlično za okolje.

Druga velika prednost je, da so veliko tišje od kosilnic na plinski pogon. To je lahko prava prednost, če imate v bližini sosede ali če se preprosto ne želite ukvarjati s hrupom plinskega motorja.

Kosilnice na akumulatorski pogon so na splošno tudi lažje in lažje za manevriranje kot njihove plinske kolegice. Zaradi tega je lahko košnja trate na splošno prijetnejša.

In končno, akumulatorske kosilnice so običajno cenovno ugodnejše od plinskih modelov, zato lahko na dolgi rok prihranite denar.

Pri skrbi za akumulatorsko kosilnico morate upoštevati nekaj stvari. Najprej in predvsem se vedno prepričajte, da so baterije pravilno napolnjene. Če niso, lahko pride do težav pri zagonu ali celo do poškodbe same kosilnice. Poleg tega poskrbite za redno čiščenje priključkov, da preprečite nastanek korozije. Nazadnje, ko kosilnice ne uporabljate, jo vedno shranjujte na suhem in hladnem mestu – tako boste podaljšali njeno življenjsko dobo. upoštevanje teh preprostih nasvetov bo pomagalo, da bo vaša baterijska kosilnica dolga leta delovala kot nova!

Večina baterijskih kosilnic bo ob ustrezni negi in vzdrževanju delovala več sezon. Toda sčasoma lahko tudi najboljša baterija izgubi svojo zmogljivostin zmogljivost. Upoštevajte te nasvete, da boste baterijo kosilnice čim bolje izkoristili:1. Ohranite čistočo

Eden glavnih sovražnikov vsake baterije sta umazanija in smeti. Ti se sčasoma lahko naberejo na bateriji

 1. Baterije je najbolje hraniti v hladnem in suhem prostoru. Če živite na območju z izjemno vročino ali mrazom, je to še toliko bolj pomembno. Baterije ne shranjujte na neposredni sončni svetlobi ali v bližini vira toplote.
 2. Tudi če kosilnice več mesecev ne uporabljate, je pomembno, da baterijo redno polnite. Tako boste ohranili akumulator v dobrem stanju in preprečili sulfatizacijo (kopičenje svinčevega sulfata na svinčenih ploščah).
 3. Poskusite preprečiti, da bi se baterija izpraznila pod 50 %. Globoke izpraznitve lahko znatno skrajšajo življenjsko dobo svinčevo-kislinskega akumulatorja.
 4. Dober polnilnik lahko močno vpliva na to, kako dobro deluje vaš akumulatorin kako dolgo traja. Izberite polnilnik, ki je namenjen svinčenim akumulatorjem in ima vgrajeno zaščito pred prekomernim polnjenjem.
 5. Če kosilnice nekaj časa ne boste uporabljali, razmislite o investiciji v vzdrževalnik akumulatorja. Te naprave ohranjajo baterijo napolnjeno in preprečujejo sulfatizacijo.
 6. Izogibajte se prevelikim vibracijam – poskusite preprečiti, da bi bila baterija izpostavljena prevelikim vibracijam ali udarcem. To lahko poškoduje notranjo strukturo celic in zmanjša zmogljivost.

Comments are disabled