Najbolj uporabni magento moduli

Spletne trgovine vse pogosteje uporabljajo trgovino magento, ki je že pripravljena koda, s pomočjo katere lahko izdelamo izjemno dobro zasnovano spletno prodajalno z vsem, kar mora ta obsegati. Da bi izboljšali delovanje trgovine oziroma jo prilagodili in nadgradili, se uporabljajo moduli oziroma ekstenzije, s katerimi se izboljšata tako izkušnja uporabnika kot upravljanje same trgovine. Pogosto se poleg izrazov modul in ekstenzija uporablja še “plug-in” za magento, vse pa praktično pomeni isto.

Magento moduli 2017

Ker se tehnologija ves čas spreminja in izboljšuje, se tudi magento moduli spreminjajo in pojavljajo se vedno novi, ki so še boljši od preteklih. Poglejmo si, kateri veljajo za tiste, ki so najbolj uporabni v letu 2017.


Med najbolj prodajane in s strani razvijalcev magento trgovin s petimi zvezdicami ocenjene se uvršča Slider Revolution Responsive Magento Extension, ki pomaga ustvariti primeren drsnik (tudi za mobilne naprave), s katerim lahko poskrbimo za čudovito enostransko spletno stran, si pomagamo pri vizualni podobi, navigaciji … Da bi z njim ustvarili čudovito stran, je dodanih množica “template-ov”, za uporabo pa ni potrebno znanje programiranja.


Med najbolj priljubljenimi magento moduli je tudi Magento Email Templates, ki skrbi, da vaša pisma, ki na naročnikovo elektronsko pošto prispejo zaradi potrditve naročil, plačila in dostavnih podatkov, niso videti staromodna in dolgočasna. Besedila lahko povsem prilagodite, vključite barve in slike oziroma grafične elemente, ki so značilni za podobo vaše spletne prodajalne. Enako lahko svojo pošto za naročnike spreminjate tudi z Magento Custom Email Templates PRO.


Priljubljen je Instagram for Magento, ki se odlično obnese med tistimi magento moduli, ki trgovine povezujejo z družbenimi omrežji. Sledi Newsletter Popup, ki vaši trgovini doda pojavno okno, s pomočjo katerega se lahko obiskovalci naročijo na elektronske novičke – med magento moduli so torej tudi takšna “orodja”, ki skrbijo za stalno promocijo in s tem izjemno vplivajo na prodajo.
Med vsemi magento moduli se pogosto uporablja tudi tiste, ki ponudijo poseben popust oziroma kodo zanj, na primer Discount Coupon Code Link.


Kakšne module potrebujete?


Pri odločitvi o tem, kateri magento moduli so potrebni, je v prvi vrsti treba razmišljati o njihovi funkcionalnosti. Vprašajte se, kateri vam bodo olajšali delo, izboljšali izkušnjo uporabnika, in pripomogli k boljšemu komuniciranju z njim. To so namreč najpomembnejši dejavniki, ki vplivajo na prodajo in s tem na uspeh spletne trgovine. Vsekakor je odločitev odvisna tudi od tega, kaj in kako prodajate preko spleta. Nekateri magento moduli so precej specifični, tako je na primer Booking System Manager danes nuja za vse, ki na primer prodajajo karte za dogodke, kjer je treba določiti tudi zasedenost mest.

 

Comments are disabled