Kakovost zvoka digitalnega klavirja Casio Privia PX-160

Kakovost zvoka

Notranji zvočniki, vključeni v PX-160, so presenetljivo visoke kakovosti. Pogostokrat klavirji s to ceno ne ponujajo zvočnike z dostojnim basom, vendar ima ta klaviatura skoraj ves. Bas je relativno poln in enakomeren, hkrati pa je dovolj glasen za večino sob, ne da bi bil povezan z zunanjim ojačanjem.

Ko povišate glasnost, zvočniki dosežejo vrh, če hkrati uporabljate več glasov, vendar to ni nič drugega kot manjša neprijetnost.

Klaviatura

Klaviatura ima pod vsako tipko sistem treh senzorjev, kar je značilnost, ki je skoraj vedno ekskluzivna za modele, ki so dvakrat dražji od PX-160. Ti senzorji omogočajo natančnejši odziv med igranjem na tipke.

Vrhovi tipk so narejeni iz sintetične ebenovine in slonovine, ki dajo skoraj isti občutek v primerjavi s pravim materialom. Čeprav je to majhna podrobnost, govori o skrbi, ki jo je Casio vložil v kakovost te začetne klaviature. Material tudi pomaga absorbirati znoj, ki se lahko nabere z intenzivnejšimi ali daljšimi igranji.

Akustični klavirski zvok digitalnega klavirja, ki ga uporablja ta klaviatura, ima realističen odziv kladivc, resonanco strun in hrup strun, kar vam omogoča, da dobite najbolj pristen zvok in občutek.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali napreden glasbenik, je občutek, ki ga predstavljajo te nianse, izjemen in kaže, kako Casio ceni izdelavo elegantne in kakovostne rešitve za začetnike.

Vse tipke so v celoti nagnjene, kar pomeni, da leva stran klaviature z nižjim razponom nudi večji odpornost kot desna stran z višjim razponom. Tipke so tudi precej tihe za električno klaviaturo, kar je precej nenavadno za začetni klavir.

Comments are disabled