Strešni kovček za avto kot izjemno priročen dodatek

Strešni kovčki za avto

Strešni kovčki za avto na sploh veljajo za zelo priročne dodatke. Še posebej za tiste, ki so precej aktivni in med dopustom svoj čas najraje preživljajo na prostem. V vozilu tedaj namreč potrebujejo kar nekaj prostora oziroma vanj natovorijo veliko opreme. V tem primeru lahko zelo prav pride ravno strešni avto kovček, ki je na voljo v več različicah.

Odlična novica je ta, da je takšen pripomoček za avto primeren za vsak tip vozila. Vanj lahko spravite marsikaj, celo celotno smučarsko opremo.

Izbira primernega kovčka za streho avta

Kateri strešni kovčki za avto vas bodo zanimali, je odvisno predvsem od vrste prtljage, ki jo želite prevažati na svojem avtu. Za večje družine je denimo odlična izbira dolg strešni avto kovček, ker omogoča dovolj prostora za veliko prtljage.

Strešni kovčki za avto so zelo priročni dodatki
Strešni kovčki za avto so zelo priročni dodatki za tiste, ki so precej aktivni in med dopustom svoj čas najraje preživljajo na prostem.

Zelo priljubljeni pri kupcih so tudi srednje in polno široki avtomobilski strešni kovčki. Seveda takšni niso ravno največji, zagotavljajo pa, da lahko na streho avta dodate še kakšno kolo. Nimajo pa torej takšne kapacitete kot dolgi, vendar so zaradi svoje kompaktnosti prav tako izjemno dobrodošla izbira za družine.

Ko se boste osredotočali na same dimenzije takšnega pripomočka za avto, boste pogosto naleteli na izraze, kot so dolgi in ozki strešni kovčki ter krajši in širši strešni kovčki za avte. Prvi tip je torej izvrstna izbira za prevažanje smuči, desk ter podobnega. Drugi tip pa je dobra izbira za prevažanje potovalk, kovčkov, vozičkov, zložljivih e-koles.

Kakšna je nosilnost avtomobilskih strešnih kovčkov?

Pomemben dejavnik pri izbiri strešnega kovčka za avto je tudi sama nosilnost. Večina kovčkov je izdelanih za največjo dovoljeno obremenitev od 40 do 70 kilogramov. Pred nakupom torej vedno preverite, kolikšna je maksimalna nosilnost avto strehe. Podatek lahko hitro najdete v tehnični dokumentaciji avta.

Kakovostni strešni kovčki za avto Nordrive

Ključno je, da se strešni kovček za avto ne preobremeni. V nasprotnem primeru lahko na cesti ogrozite sebe in še druge udeležence.

Dobrodošli dodatki za strešne nosilce avta

Za strešni kovček za avto so zelo dobrodošli nekateri dodatki. Med najbolj priljubljenimi pa so zagotovo centralno zaklepanje, zaščitna prevleka, nosilci za smuči ter stojalo za shranjevanje.

Nosilec za smuči se na primer lahko vstavi neposredno v strešni kovček. Takšen dodatek lahko odlično poskrbi za to, da smuči med vožnjo lahko ves čas ostanejo na istem mestu.

Comments are disabled