Kam se lahko nameščajo nosilci za smuči

Če smučke za zimske podvige na belih strminah večinoma prevažate v kabini vašega vozila, to ravno ni najpametnejša odločitev. Med parkiranjem smuči v avto verjetno niste pomislili, da se lahko takšna zimska oprema ob hitrem zaviranju ali pa ob trku lahko spremeni v koničasto in ostro orožje. Na sploh je znano, da veliko težavo v primeru trka predstavlja teža oziroma masa predmetov v prtljažniku. 20 kilogramov težak kos prtljage na primer ob trku potisne naslonjalo sedežev z maso skoraj pol tone.

V izogib težavam pri trku se zato tudi s strani strokovnjakov priporočajo kakovostni nosilci za smuči. Te lahko namestite na strešni prtljažnik ali pa neposredno na streho. Takšni nosilci imajo praviloma magnete, s katerimi se lahko pričvrstijo na streho prevoznega sredstva. Klasični strešni nosilci za smuči ponujajo več možnosti. Na voljo so nosilci za en pa, za tri, 4 ali za 6 parov smuči. Pri magnetnih nosilcih smuči pa se lahko naenkrat prevaža po dva ali pa po tri pare smuči ali pa dve snežni deski.

Nosilci za smuči imajo praviloma magnete.

Pred nakupom avtomobilskih nosilcev za smuči nujen posvet s prodajalcem

Preden se odločite kupiti avtomobilske nosilce za smuči, je nujen posvet s prodajalcem takšne opreme. Vsi nosilci za smuči namreč niso enaki. Nekateri med njimi so namreč namenjeni samo določenim strešnim prtljažnikom.

Še zlasti pa se priporoča posvet s strokovnim in izkušenim prodajnim osebjem v primeru nakupa magnetnega nosilca za smuči. Proizvajalci oziroma ponudniki tovrstne avto opreme so za posvet na voljo v fizičnih prodajalnah pa tudi preko spleta. Lahko jih pokličete tudi po telefonu.

Strešni nosilci za smuči priznanih blagovnih znamk

Avto nosilci za smuči vam torej nudijo ugodno ter hitro rešitev za prevažanje smučarske opreme od doma do smučišča. Izbirate lahko med različnimi proizvajalci oziroma blagovnimi znamkami tovrstnih nosilcev. Na voljo so ugodnejše različice pa tudi izjemno prestižni strešni nosilci za smuči. Najpomembneje pa je, da je izbrani proizvajalec priznan oziroma preverjen, saj si s tem zagotovite tudi kakovosten nakup.

Če vaše vozilo nima strešnega prtljažnika, na katerega se lahko namestijo klasični nosilci za smuči, lahko kupite magnetni nosilec za smuči. Vse vrste omenjenih nosilcev za smučarsko opremo so na voljo za ogled pa tudi nakup tudi na spletu.

Comments are disabled