LED svetila so najboljša in najvarčnejša izbira

LED svetila

Marsikdo med vami zagotovo ne ve, da LED svetila oziroma LED svetloba pomaga ohranjati svežo hrano. Takšna vrsta svetlobe ima namreč izjemno močne antibakterijske učinke. LED razsvetljava pa je zlasti dobrodošla tudi v poletnem času, saj svetila ne proizvajajo UV sevanja. Posledično ne privabljajo takšnega števila žuželk kot pa klasični viri svetlobe.

Pri izbiri svetil za svoj dom ali kateri koli drug objekt imejte v glavi, da je LED razsvetljava najboljša in tudi najvarčnejša; in to ne glede na to, ali se boste odločili za nakup majhne LED svetilke, LED lestenca in ne nazadnje za nakup pametnih LED svetil.

LED žarnice so zasenčile klasične

Ker se je LED tehnologija ves čas od začetka svojega nastanka nenehno izpopolnjevala, so leta 2002 klasične žarnice zasenčile LED. Prehitele so jih zlasti zaradi svoje izjemne učinkovitosti. Kljub temu tudi od tedaj dalje proizvajalci LED razsvetljave nikakor ne spijo na lovorikah.

LED svetila

Razvoj in tehnični napredek LED svetil se nenehno izpopolnjujeta. Ravno zato so LED svetila še danes najbolj priljubljena vrsta svetil. Takšne vrste svetil uporabljamo v svojih domovih pa tudi izven njih. Vse bolj priljubljena pa LED razsvetljava postaja tudi v avtomobilski industriji. 

Skrivnost LED svetil 

LED razsvetljava deluje z izjemnim izkoristkom. Z njimi lahko privarčujete kar do 80 % električne energije. Svetilni elementi lahko dosežejo tudi do 100 000 ur življenjske dobe. A da to lahko dosežejo, jih je treba med delovanjem hladiti.

LED svetila se pojavljajo tudi v cestni razsvetljavi. Tovrstna svetila namreč odlično prenašajo vročino, padavine, veter, prah ter podobne nevšečnosti iz okolja. 

Pravilna izbira LED svetil 

Strokovnjaki vam bodo pri izbiri najustreznejšega LED svetila svetovali, da se ravnajte po stari žarnici. Pri tem je zlasti pomembno, da ste pozorni na obliko in velikost stare žarnice. Položite jo na dlan ter jo po velikosti primerjajte z novo. 

Pri izbiri LED razsvetljave ima pomembno vlogo tudi vrat svetila. Nekatere LED žarnice imajo namreč klasičen vrat. Ta se privije v grlo luči, treba pa je poznati njegov premer. Dobro je vedeti, da ne obstajata samo ozek in širok vrat. Na trgu vam je na voljo veliko več možnosti. S pomočjo stare žarnice si izpišite številko, ki je napisana za črko E. Ta je namenjena za označevanje premera. Če se LED svetila vstavljajo v luč s pomočjo dveh igel, pa si boste morali zabeležiti še številko za črko U.

Ne nazadnje pri izbiri nove LED žarnice pazite še na svetilnost in na barvno temperaturo. Vsekakor je najbolje, da vam pri tem pomagajo izkušeni trgovci. Z njimi se lahko učinkovito povežete tudi preko spleta, kjer imajo prav tako svoje prodajalne z LED svetili.

Comments are disabled