Pomoč strokovnjaka pri svetovanju težav v družini

V današnjem času se še toliko pogosteje srečujemo z najrazličnejšimi težavami v odnosih. Vse več je stresnega dela in vse manj prostega časa. Posledično so med seboj manj povezani tudi družinski člani. Neredko živijo eden mimo drugega in niti med vikendom si ne vzamejo več časa za druženje.

Ko se člani v družini med seboj skorajda ne pogovarjajo več in vsak zase živi svoje življenje, slej ko prej pride tudi po povsem nepričakovanih težav oziroma trenj. V tem primeru si lahko do neke mere pomagajo sami, zelo dobro pa bi jim lahko koristila tudi pomoč strokovnjaka oziroma družinska terapija.

Družinska psihoterapija je posebna veja psihoterapije, ki se osredotoča na celotno družino kot enoto ter raziskuje in obravnava medsebojne odnose, komunikacijske vzorce in dinamiko znotraj družine.

Pomoč dobrega psihoterapevta

Psihoterapija je vse bolj zaželena storitev – tako pri posameznikih kot pri manjših ali večjih skupinah oseb. Ena od oblik je tudi družinska terapija, ki je, tako kot pove ime, namenjena članom družine. To pomeni, da se terapije ne udeležita zgolj eden ali dva, temveč prav vsi člani iste družine.

Najpogosteje v družinah prihaja do trenja med starši in otroki. Lahko pa težave nastanejo zgolj samo zaradi enega družinskega člana. Ne glede na vrsto težave, je torej najpomembneje, da se terapije udeležijo vsi. Pri tem pa mora družina izbrati psihoterapevta, ki jim bo povsem ustrezal. Ne bo namreč zadosti, da bodo izbrali vrhunskega terapevta, ki je poznan daleč na okoli, temveč je ključno, da se bodo z njim tudi razumeli, mu zaupali, mu delili svoje pretekle in sedanje izkušnje pa tudi dogodke.

Reševanje konfliktov v družini

Na družinsko terapijo se verjetno ne boste naročili, če bo pri vas doma na primer prišlo zgolj do manjšega nesporazuma, ki ga lahko v obliki pogovora hitro rešite sami. Družinska terapija pa bi bila vsekakor dobrodošla v primeru, ko ugotavljate, da se je pri vas doma nabralo že preveč konfliktov, ki jih nikoli niste uspeli reševati sproti.

Konflikti seveda lahko z leti prerastejo v še kaj hujšega, če se jih ne rešuje sproti. Slišati je sicer preprosto, a rešiti še tako preprost konflikt včasih ni lahko. V tem primeru vam lahko torej pomaga izkušeni in strokovno podkovani psihoterapevt. Na prvi posvet se lahko naročite kar preko spleta, na katerem imate v povezavi z družinsko terapijo kar nekaj izbire.

Comments are disabled