Motoristične jakne – zakaj so tako priljubljene med motoristi?

priljubljene moto jakne

Motoristične jakne morajo biti ne le lepega videza, temveč tudi udobne in trpežne. Za to so ključni primerna velikost in model, skrbna izdelava in kakovosten material. Usnjene moto jakne so še vedno ena izmed najboljših možnosti, saj je usnje trajen in prijeten material za nošenje. Pri nakupu moto jakne ne pozabite preveriti, če ima žep za ščitnik hrbta, in če vsebuje druge ščitnike kot so ščitnike za ramena in komolce. Pazite tudi na ledvični pas in druge zaščitne elemente za motoriste, ki bodo zagotavljali varnost med vožnjo.

Izbira motoristične jakne glede na letni čas in material

Preden izberete motoristično jakno, je pomembno, da razmislite, kdaj jo boste največ uporabljali. Poleti nas moto jakne ščitijo pred vetrom, v drugih letnih časih pa morajo še zaščititi pred mrazom. Jakne so narejene iz različnih materialov in vsak ima svoj okus za material, kot na primer usnjene jakne. Jakne morajo imeti toplo notranjo podlogo, ki nas greje in preprečuje, da nas na motorju zebe.

Priprava na novo motoristično sezono z novo moto jakno

Nekateri modeli imajo snemljivo podlogo, ki jih lahko uporabljamo v različnih obdobjih leta in na daljših potovanjih, ko se temperature spreminjajo. Poletne motoristične jakne morajo imeti dobro zračenje, da se v vročih dneh ne bo prevroče med vožnjo. Medtem ko preverjate, ali je jakna nepremočljiva, preverite tudi kakšno zaščito proti vetru nudi, saj je to pomembno ne glede na letni čas. Za zaščito proti vetru so na voljo različne posebne membrane, pomembna pa je tudi oblika ovratnika in način zapenjanja.

Katera velikost in barva moto jakne je primerna?

Izbira motoristične jakne je zelo široka, saj jih je na voljo v različnih modelih, velikostih, proizvajalcih in barvah. Za nakup kakovostne motoristične jakne se splača odšteti malo več, saj bo služila vrsto let. Pri izbiri primernega modela je pomembno upoštevati vaš tip postave in izbrati ustrezno velikost.

moto jakne iz različnih materialov
Moto jakne so narejene iz različnih materialov in vsak ima svoj okus za material.

Na voljo so moške in ženske motoristične jakne. Modeli se med seboj razlikujejo po materialu, načinu zapenjanja, snemljivosti ščitnikov in drugih lastnostih. Elastan poskrbi za večjo raztegljivost in udobnost, bombaž pa za večjo zračnost in prijetno nošenje.

Usnjena motoristična jakna je vedno v modi in pameten nakup. Nekatere jakne imajo tudi poseben žep za mobilni telefon ali ključe in odsevnike, ki poskrbijo za boljšo vidnost na cesti.

Comments are disabled