Prednosti kakovostnih brisalcev za avto

Metlice brisalcev za avto

Pogoj za varno vožnjo v zahtevnih razmerah so tudi kakovostni avtomobilski brisalci. Ti lahko zagotovijo povsem čist pogled na cesto in seveda tudi maksimalno vidljivost. Pomemben del predstavljajo metlice brisalcev za avto. Lahko rečemo, da so celo najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na samo kakovost brisanja stekel na avtu.

Na voljo sta dve vrsti avtomobilskih brisalcev. To so klasični in ploski brisalci. Prvi tip vključuje klasične metlice s spojlerji, njegovo ogrodje je kovinsko, nanj pa je pritrjena metlica iz gume. Na gumo brisalca klasični brisalci pritiskajo v 4 do 8 točkah.

Ploski brisalci za avto veljajo za sodobno različico in vse pogosteje izpodrivajo uporabo klasičnih brisalcev. So aerodinamične oblike, njihov način izdelave pa jim zagotavlja povsem enakomeren pritisk na steklo – po celotni površini. Za brezhibno brisanje tudi pri najvišjih hitrostih je odgovorna zlasti omenjena aerodinamična zasnova.

Značilnosti kakovostnih brisalcev za avto

Ko izbirate primerne brisalce za svoj avtomobil, predvsem preverite:

  • ali so dovolj tihi med delovanjem,
  • kakšne so metlice brisalcev za avto,
  • ali se dovolj dobro prilegajo vetrobranskemu steklu,
  • ali je njihova namestitev dovolj preprosta,
  • da ne preskakujejo in za seboj ne puščajo sledi,
  • da učinkovito brišejo steklo ne glede na količino dežja.

Pomen metlic pri avtomobilskih brisalcih

V resnici so metlice brisalcev za avto pri izbiri brisalcev najpomembnejši parameter. Poskrbite, da so dovolj kakovostne. Samo takšne vam bodo namreč omogočile kakovost brisanja stekla na avtu. Ker je guma brisalcev za avto nenehno pod vplivom najrazličnejših vremenskih pogojev, je še toliko pomembneje, da se metlice brisalcev za avto dobro obnašajo v čisto vseh pogojih.

Pomen metlic brisalcev za avto

Guma na metlici brisalca mora biti dobro odporna tudi na UV žarke. Guma slabše kakovosti precej hitreje postane trda, njena kakovost brisanja pa je seveda bistveno slabša.

Čas za menjavo avtomobilskih brisalcev

Dejstvo je, da so avto brisalci potrošni material, ki ga morate zamenjati tedaj, ko opazite, da vam ne omogočajo brezhibnega pogleda na cesto. Takšen avto del bi se moral po mnenju strokovnjakov menjati na eno leto. To bi namreč zagotavljajo primerno varnost pa tudi vidljivost.

Metlice brisalcev za avto
Metlice brisalcev za avto bi morali menjati vsako leto

Metlice brisalcev za avto so svoje delo opravile, ko za seboj puščajo sledi oziroma ko pričnejo preskakovati ali spuščati nenavadne zvoke.

Comments are disabled