Poliranje avtomobila vsaj enkrat na leto

Svojemu jeklenemu konjičku želite povrniti lesk in obnoviti barvo? Odlična rešitev je poliranje avta. Takšna storitev je tudi sicer zaželena vsaj enkrat na leto. S primernimi sredstvi za poliranje boste poskrbeli tudi za odlično zunanjo zaščito pred manj ugodnimi vremenskimi vplivi pa tudi pred cestno umazanijo.

Redno poliranje avta poskrbi tudi za odstranjevanje površinskega rjavenja ter nadaljnje preprečevanje tega pojava. Ne nazadnje pa spolirano vozilo deluje kot novo, kar pomeni tudi višjo vrednost. A še preden se lotite tega postopka, poskrbite za nakup ustreznih polirnih sredstev.

Najučinkovitejša sredstva za poliranje vozila

Na trgu so vam na voljo številna kakovostna polirna sredstva za avto. Med najbolj poznanimi je na primer polirna pasta. Pri izbiri polirne paste bodite še posebej pozorni na njeno kakovost. Na razpolago vam je fina ali pa groba polirna pasta. Polirna je še posebej dobra izbira za popravljanje prask na avtu.

Poliranje avta
Poliranje avta je povsem preprost postopek.

Možno je tudi globinsko poliranje avtomobila. V tem primeru pa je najbolje izbrati pasto z nano delci. Ti namreč prodrejo globoko, posledično odpravijo najmanjše praske ter odrgnine. Vozilu posledično povrnejo velik sijaj.

Navodila za poliranje vozila

Poliranje avta je povsem preprost postopek. Na očiščeno površino avta, kjer je praska, nanesete polirno pasto. Nato z gobico drgnete s krožnimi gibi po površini. Za še boljši rezultat površino spolirajte še s pomočjo primernega mehkega nastavka. Tega namestite na primer na klasični ali pa na vijačni stroj.

Poliranje naj bo ves čas čim enakomerneje. Po koncu postopka odstranite zaščite ter avto še enkrat operite, obrišite ter posušite. Vsa polirna sredstva, krpe ter gobe temeljito očistite ter shranite.

Uveljavljeni proizvajalec polirnih sredstev

Najverjetneje že sami veste, da je tržišče preplavljeno z različnimi pastami, voski, premazi, kremami, tekočinami in drugimi različnimi sredstvi za poliranje vozil. Najbolje je, da vedno izbirate med izdelki uveljavljenih proizvajalcev s certifikati. Na takšen način boste kupili kakovostna polirna ter loščilna sredstva za avto.

V ponudbi so vam na voljo polirne paste, ki vsebujejo mini delce. Ti prodrejo tudi v najmanjše napake ter praske. Z lahkoto jih odpravite ter avtu zagotovite odličen sijaj. Kakovostna izbrana polirna sredstva prav tako odlično poskrbijo za zaščito avta pred rjo ter soljo.

Preberite si še naslednji članek: Avtomobilski tepihi iz najboljšega tekstila

Tepihi v avtomobilu so lahko narejeni iz različnih materialov. Najpogosteje pa iz gume ali pa tekstila. 

Comments are disabled